ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X

predĺžená záruka na tento produkt je 3 mesiacov
3
2 519,99 €
2 299,99 €
Cena bez DPH: 1 916,66 €
 
dlhodobo nedostupné
Kód produktu: 451867
ASUS

ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X [90YV0ID1-M0NA00]

Dlho očakávaná séria grafických čipov NVIDIA GeForce RTX 4000 je konečne tu a tvorcovia počítačov budú čoskoro môcť získať novú sériu herných kariet – počnúc najvyššou GeForce RTX 4090 24 GB. Ako noví králi počítačovej grafiky sa tieto karty môžu pochváliť množstvom jadier CUDA, hromadou pamäte VRAM a všetkými funkciami GeForce RTX, ktoré potrebujete na zostavenie toho najlepšieho z najlepšieho.

O produkte

  • Najlepšie z najlepšieho
    Ak chcete s najlepšiu dostupnú hernú kartu nehľadajte nič iné ako novú ROG Strix GeForce RTX 4090. Vďaka bezprecedentnému výkonu je táto karta navrhnutá pre ultra vysoké rozlíšenia alebo super rýchle obnovovacie frekvencie, ktoré vám pomôžu vládnuť na bojisku.

  • Chladenie ako priorita
    Aby ste zo Strix GeForce RTX 4090 vyťažili maximálny výkon, bola navrhnutá s chladením, ako najvyššou prioritou. Dizajn karty s 3,5 slotmi pozostáva z kovového rámu, krytu a zadnej dosky. Ultra pevná štruktúra využíva rámy s extrémne úzkymi toleranciami, aby sa zabránilo prehýbaniu alebo deformácii PCB, pričom stále umožňuje bezkonkurenčné prúdenie vzduchu cez zväčšený priechodný otvor pozdĺž zadnej strany 357 mm dlhej karty.
  • Ešte vyššia latka
    Ale s ultra výkonným GPU, akým je GeForce RTX 4090, chceli ísť výrobcovia omnoho ďalej. Preto od základov prestavali dizajn chladiča s novou parnou komorou a o 30 % väčšou povrchovou plochou na odvádzanie tepla ako predchádzajúca generácia ROG Strix GeForce RTX 3090. Nie je to však obyčajná parná komora. Aby sa zabezpečil lepší prenos tepla, táto patentovaná konštrukcia parnej komory pridáva vyfrézované kanály pod heatpipe. Namiesto toho, aby rúrky ležali naplocho na povrchu, ponoria sa do parnej komory, čo umožňuje efektívnejší prenos väčšieho množstva tepla do štyroch 8 mm a troch 6 mm heatpipe a putovanie do rebier chladiča. Pri tepelnom zaťažení 500 W umožňuje o 5 °C nižšie teploty ako konvenčný dizajn parnej komory.

  • Väčši prietok bez zmeny akustiky
    Vylepšené sú tiež ventilátory Axial-tech s hrubším dizajnom so 7 lopatkami a plnými bariérovými krúžkami, ktoré poskytujú o 23,8 % väčší prietok vzduchu a o 19,3 % vyšší tlak než ventilátory predchádzajúcej generácie používané na ROG Strix GeForce RTX 3090. Vďaka týmto vylepšeniam dokázali udržať teploty GPU a akustiku na podobných úrovniach ako model predchádzajúcej generácie, a to aj napriek extra výkonu.
  • Šelma medzi grafickými kartami
    Keď už hovoríme o sile: zahrnutý je aj 12+4 fázový systém obsahujúci 70A výkonové stupne. Pri dvoch výkonových stupňoch na fázu, ktoré poháňajú GPU, je to celkový počet 24+4. Digitálny ovládač na doske ponúka vyššiu presnosť pri detekcii napájania, ako aj lepšiu konverziu a vyváženie energie pre menej šumu a rušenia signálu. S kvalitným napájacím zdrojom (ako je ROG Thor 1200P2) by ste nemali mať problém s riadením tejto grafickej šelmy a s natívnou 16-pinovou podporou PCIe to zvládnete bez potreby akýchkoľvek adaptérov.

  • Špičkové funkcie
    Toto všetko prichádza s rovnakými špičkovými funkciami, akými sú známe karty ROG Strix. Zadné svetlo ARGB spolupracuje s Aura Sync a ponúka prispôsobiteľné osvetlenie celej vašej zostavy, zatiaľ čo dve hlavičky FanConnect II vám umožňujú ovládať ventilátory pomocou teploty GPU prostredníctvom nového softvéru GPU Tweak III. Pre tých, ktorí sa nechcú príliš hrabať v nastaveniach a vylepšovať, vám prepínač Dual BIOS umožňuje vybrať si medzi režimom maximálneho výkonu a tichším režimom. Aj keď vďaka našej 0dB technológii bude karta tichá pri nízkej záťaži bez ohľadu na to, ktorý režim si vyberiete.

  • Spoľahlivý výkon ihneď
    Nakoniec, rovnako ako ostatné karty ROG, aj Strix GeForce RTX 4090 bola vyrobená výrobným procesom Auto-Extreme, ktorý minimalizuje ľudské zásahy, takže môžete očakávať spoľahlivý dlhodobý výkon hneď po vybalení./li>

Kľúčové vlastnosti

  • Multiprocesory NVIDIA Ada Lovelace Streaming: Až 2x výkon a energetická účinnosť
  • Jadrá Tensor 4. generácie: Až 2x výkon AI
  • Jadrá RT 3. generácie: Až 2x výkon sledovania lúčov
  • Axial-tech ventilátory sa zvýšili pre o 23 % väčší prietok vzduchu
  • Nová patentovaná parná komora s vyfrézovaným heatspreaderom pre nižšie teploty GPU
  • 3,5-slotový dizajn: masívne rebrové pole optimalizované pre prúdenie vzduchu z troch ventilátorov Axial-tech
  • Tlakový odliatok, rám a zadná doska dodávajú tuhosť a sú vetrané, aby sa ďalej maximalizovalo prúdenie vzduchu a rozptyl tepla
  • Digitálne riadenie výkonu s vysokoprúdovými výkonovými stupňami a 15K kondenzátormi pre maximálny výkon
  • Auto-Extreme presná automatizovaná výroba pre vyššiu spoľahlivosť
  • Softvér GPU Tweak III poskytuje intuitívne ladenie výkonu, ovládanie teploty a monitorovanie systému

Technická špecifikácia
Engine NVIDIA GeForce RTX 4090
Bus standard PCI Express 4.0
OpenGL OpenGL 4.6
Video pamäť 24 GB GDDR6X
Hodiny motora OC režim: 2550 MHz
Herný režim: 2520 MHz (Boost Clock)
CUDA jadro 16384
Rýchlosť pamäte 21 Gbps
Rozhranie pamäte 384-bit
Rozlíšenie Digital Max 7680 x 4320
Rozhranie 2 x Native HDMI 2.1a
3 x Native DisplayPort 1.4a)
Podpora HDCP (2.3)
Max Display Support 4
Podpora NVlink/ Crossfire nie
Softvér ASUS GPU Tweak III & GeForce Game Ready Driver & Studio Driver
Odporúčané PSU 1000 W
Napájacie konektory 1 x 16-pin
Sloty 3,5 slot
Aura Sync ARGB
Rozmery 357.6 x 149.3 x 70.1mm
Hmotnosť 600 g

Obsah balenia:

  • ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090
  • Dokumentácia


Buď ako prvý informovaný
o našich novinkách