Evil Genius 2: World Domination Typ konzoly:

DOSTUPNÉ TIEŽ NA Evil Genius 2: World Domination - PS4Evil Genius 2: World Domination - PS5
39,99 €
35,99 €
Cena bez DPH: 29,99 €
 
Nákupom získaš 10 bodov.
Doplnkové služby k produktu:
Ochrana proti poškriabaniu diskov na 3 roky - Antiscratch Care
3 €
Kód produktu: 438034
RebellionEN dabing

Evil Genius 2: World Domination [Xbox Series X|S]

Evil Genius 2 je satirická staviteľská hra, kde hráči prevezmú kontrolu nad zlým géniom, postavia svoje špionážne brlohy a dajú do pohybu svoje plány na ovládnutie sveta. Keď je dobré byť zlým, sily spravodlivosti nemajú šancu!

Evil Genius 2 pasuje hráča rovno do úlohy superzloducha, ktorý si buduje svoje impérium a po celom svete spriada zločineckú sieť ako pavúk. Fungovalo to v roku 2004, keď vyšiel prvý diel a zaberá to aj dnes.

Ja, superzloduch

Na výber sú štyria geniálni zloduchovia – svojský Maximilián, ktorý bol ikonickou tvárou prvej hry, Red Ivan, Emma a Zalika. Ďalšie postavy pribudnú v DLC. Každý má vlastnú špecializáciu, jedinečné schopnosti a svoj vynález skazy. Na výber je trojica máp, ktoré sa líšia prostredím, kde budete po zvolení náročnosti budovať svoje podzemné gangsterské sídlo.

Potom sa už ide na vec a minimálne v prípade, ak ste nehrali originál, určite postupujte pekne krok za krokom s tutoriálom. V tejto stratégii je totiž mnoho atypických prvkov, ktoré v iných hrách nenájdete.

evil-genius-a

Zločinecké hniezdo

Vaše sídlo teda budete stavať v podzemí, kam sa dá vstúpiť cez kasíno, ktoré slúži ako zásterka a kamufláž a zhromažďujú sa tam návštevníci a turisti. Do útrob samotnej základne ale vstupujú len vaši zamestnanci a, čo je menej žiadané, niekedy aj vyšetrovatelia a agenti - záškodníci od konkurencie. Druhý vstup je menej nápadný a vedie k letisku, odkiaľ vaši zamestnanci prinášajú všetko potrebné a súčasne na základe vašich pokynov vyrážajú do sveta plniť schémy a misie.

V podzemí musíte zabezpečiť fungujúcu infraštruktúru a pohodlie pre bossa. Primárne však vyznačujete priestory, ktoré vybúrajú vaši robotníci a určujete, aké konkrétne miestnosti tam budú - jedáleň, spoločenská miestnosť, ošetrovňa, laboratórium, zbrojnica, výpočtové stredisko, väzenie, kde v celách držíte zneškodnených agentov a problémových jedincov, ktorých môžete podrobiť tvrdému výsluchu kvôli informáciám, alebo im vymývate mozgy. Umiestňujete aj vybavenie a dekorácie a za všetko, samozrejme, musíte pekne zaplatiť. Svoje bohatstvo zhromažďujete v trezoroch, popri ktorých v úvode postavíte kasárne pre personál. Na všetko potrebujete dostatok elektriny, takže staviate a generátormi vybavujete elektrárne.

Väčšinu priestorov vytvoríte v prvej fáze hry a potom už len podľa potreby rozširujete miestnosti, prikupujete výbavu a ak už je veľmi tesno, vybúrate nové plochy na tomto a keď je pritesné aj na ďalších poschodiach. Všetko môžete zabezpečiť dverami s rôznym zabezpečením a prepájajú to chodby, kam sa dajú umiestniť strážne posty, kamery, hasiace prístroje a v neposlednom rade pasce na neželaných návštevníkov. Sú to väčšinou kuriózne nástrahy, ktoré dotieravcov zmrazia, popália, udrú robotickou rukou, odfúknu, uzavrú do bubliny, alebo aktivujú včely, mäsožravú rastlinu či žraloka.

evil-genius-b

Ovládnite celý svet

Po zabezpečení základne môžete vyrážať do sveta, ktorý sa vám zobrazí na makete s kontinentmi a regiónmi. Jednotlivé oblasti najskôr musíte preskúmať, zabezpečiť tam a neskôr aj vylepšiť vysielanie a udržiavať funkčnú sieť. Objavujú sa tam značky so schémami a operáciami, ktoré vám prinášajú nové informácie, peniaze, príležitosti na získanie nových druhov zamestnancov alebo sabotáže a odhalenie praktík konkurencie. Väčšinou tam musíte zo základne vyslať zamestnancov s požadovanými špecializáciami a k tomu treba financie alebo body spravodajstva. Tieto aktivity spolu s pričineným protivníkov však vedú k tomu, že v oblastiach začína byť horúco a ak sa nepokúsite upokojiť situáciu, kritické regióny môžu byť dočasne nedostupné.

V pokročilej fáze hry trávite väčšinu času práve manažovaním operácií vo svete a priebežne sa vraciate na základňu, aby ste sa pripravili na ďalšie kroky. Progres pritom neustále sprevádza množstvo úloh, či už sú to hlavné, ktoré skôr či neskôr musíte splniť, optimálne, čo sú drobné aktivity odmenené bonusovými sumami, alebo doplnkové príbehy.

Čím ešte hra zaujme?

Ústretová je možnosť zrýchliť čas alebo ho pozastaviť, takže sa zdĺhavé procesy svižnejšie pohnú dopredu alebo počas pauzy v pokoji nastavíte nasledujúce kroky. Základňu si môžete pekne otáčať, prepínať poschodia, vzďaľovať a približovať. Niekedy je príjemné sledovať vašich prisluhovačov aj pri bežných, ale tu neraz vtipne spracovaných činnostiach, ako je napríklad tréning alebo chytanie do pascí. Dotvára to kvalitná hudba a vydarený dabing.Grafika sa nesie v duchu prvej časti. Všetko je pestrofarebné, postavy sú karikatúry a všetko je humorne ladené - i keď je to čierny humor a dochádza aj k násilným scénam, po ktorých doslova zostávajú vrecia s mŕtvolami.




Buď ako prvý informovaný
o našich novinkách